UREDITE VAŠA ULAZNA VRATA : 11 kreativnih ideja koje će učiniti da vaš ulaz izgleda predivno …

Prva a ujedno i najvažnija slika koja ostavlja dojam o domu je zasigurno ulaz. Danas vam donosimo 11 ideja uz koje ćete za relativno kratko vrijeme urediti ulaz u vaš dom.

Oblak na tufne
Pozitivno iznenadite vaše goste tako što ćete na ulaz u vaš dom postaviti otirač za kišne dane. Za izradu otirača možete koristiti dio starog tepisona. Sve što trebate napraviti jeste tepison isjeći u obliku oblaka a potom uz pomoć šablona iscrtajte tufne.

uss3

Vintage kuka za zid
Svaki opremljeni ulaz ima i čiviluk na koji gosti mogu odložiti stvari koje im svakodnevno nisu potrebne kao što je marama, tašna, šal, jakna….
Iskoristite staru osovinu od kalaja i napravite vintage kuku za zid.

us6

Napravite vazu od čizama za kišu
Ostao vam je jedan par starih čizama? Jednostavno ih pretvorite u vazu za cvijeće.

uss2

Žuti sto
Sto sa jarko žutom bojom će sigurno uvesti vedrinu i pozitivnu energiju u bilo koji prostor. Ovaj sto izrađen je od materijala koje je moguće nabaviti na buljoj pijaci. Ako vam pak kojim slučajem potraga za ovakvim stolom ne uspije uvijek možete prefarbati stari sto u žutu boju..

PROČITAJTE JOŠ :   Pogledajte ovaj neodoljivi mali stan u industrijskom stilu, sigurno će vam se svidjeti - FOTO

us5

Šumski čiviluk
Jednostavno i brzo napravite čiviluk poput breze. Potrebno vam je ljepilo, bijela farba, drvena ploča, žuti papir i grančice koje možete pronaći u dvorištu. Sve što trebate napraviti jeste nasumično izbušiti rupe na tabli a potom obojati u bijelu boju. Nakon što se farba osuši na nju polijepite žute trake. Potom samo ubacite grančice i užvrstite ljepilom

uss1

Stolica u ulozi komandnog centra
Imate mali dom i jednostavno ne pronalazite mjesto za odlaganje stolica koje su vam potrebne samo kada vam dolaze gosti? Jednostavno obojite pozadinu sjedišta bojom za tablu i nogare pričvrstite i okačite na ulaz u stan.

us4

Elegnanti detalj
Tabla može predstavljati savršeni projekat ako ste tip osobe koji voli jednostavnost. Predmet koji odiše elegancijom može poslužiti ukućanima da ostave poruku ili pak odložite neke sitne predmete.

PROČITAJTE JOŠ :   URADI SAM : Napravite sami ovu jednostavno i kreativnu loptu od čuvarkuće koja će ukrasiti vaš dom ili dvorište

Drveni monogram za kuću
Ako vam kuća izgleda dosadno ukrasite je sa kreativnim kućnim brojem. Kako biste to napravili potreban vam je čvrsti karton, farba i lijepak za dekupaž. Dizajn je na vama.

uss

Veselo upozorenje
Na kreativan način ostavite dosadnim prodavcima poruku na ulaznim vratima. Sve što trebate napraviti jeste prefarbati stari ram za slike a potom gornje ivice povezati nekom zanimljivom trakom. Savjetujemo vam da koristite jarke boje kako bi ga svaki prodavac mogao vidjeti na prvi pogled.

us1

Prozor uspomena
Koristite staru drvenu žaluzinu koju ćete očistiti, išmirglati a potom prefarbati u željenu boju. Na gornji dio postavite kuke koje možete koristiti kao čiviluk a između redova postavite pisma, poruke, fotografije, nakit…

 

us

loading...